IK BEN...…
Marlot Pieterse, geboren in 1978 en ik heb zelf op de Vrije School gezeten in Arnhem en Nijmegen.
Ik hou van lesgeven, fantaseren, lezen, schilderen en tekenen, dansen, tuinieren en wandelen. 
Na de afronding van mijn SPH opleiding heb ik in de Gehandicaptenzorg en later in de Jeugdzorg gewerkt. Hierdoor ontdekte ik een nieuwe passie: het onderwijs. met deeltijd PABO op zak sta ik nu ruim 11 jaar voor de klas,

Mijn missie: Met mooie materialen een appél doen bij kinderen op kunstzinnigheid, gevoel voor omgeving en fantasie een plek geven in het klaslokaal.

 

Inspiratie

Ik ben ook  gezinshuisouder en weekend opvang gezin. Ik ben getrouwd en heb  2  kinderen. 

 Wat houdt mij bezig?

Hoe werkt het bij dit kind? Welke ingang werkt natuurlijk?  Wat heb ik nodig? Wat hebben zij nodig?

Wat kunnen ze zelf met de juiste materialen???

Tijdens het lesgeven in klas 1/2 op de Vrije School kwam ik erachter dat we alleen voor de tekstuele kinderen veel aandacht hebben. Ik ben zelf een beelddenker. Ik merkte gaande weg mijn eigen leven dat beelden voor mij veel makkelijker communiceren dan boeken en lezingen zonder beeldende ondersteuning. Ik moet me altijd goed concentreren op wat er gezegd wordt.

Ik werkelijkheid zet ik alle gesproken of geschreven tekst, vanuit mijn eigen referentiekader om in beeld. 

Aangezien we in de samenleving en op de Vrije School veel kinderen hebben die dit ook kunnen onderschrijven wilde ik voor het aanleren van de letters iets maken dat visueel ondersteunend is. 

Na 3 jaar schilderen is  dit het resultaat. 

Daarna verschenen de picto's.

 

Ik hoop dienend te zijn aan de leerkracht die iedere dag voor de klas staat en gebaat is bij duidelijk, mooi en duurzaam materiaal. Ik hoop dat mijn producten aangeschaft mogen worden door alle leerkrachten die dit wensen in hun klas. En ik hoop de fantasie van de kinderen te prikkelen en dat mijn werk een kleine toevoeging mag zijn voor de ontwikkeling van hun voorstellingsvermogen, hun vindingrijkheid en hun plezier in beeld.

Voor iedereen die aanmerkingen of toevoegingen heeft, wilde fantasieën over deze reeks of graag uitbreiding wil zien, neem contact met me op en ik laat me graag inspireren.

 

Marlot Pieterse