Visie 
We leven in een tijd van cognitie.  Het meeste gaat via het hoofd, de ratio. Alles wat via het hoofd gaat, wordt in onze samenleving ook onderstreept. Kijk naar plusklassen op scholen en het aantal hoogbegaafden dat ons land rijk zou zijn.

Ik wilde graag iets maken voor kinderen die leren via een andere weg. Die via beelden denken en onthouden, via fantasie hun geheugen vullen met informatie. Deze letterreeks is gemaakt voor de docent en het kind dat de lettervorm verbind met de klank en met een fantasiebeeld. Deze vormt de brug tussen lettervorm en klank, tussen beeldend en abstract denken.

Daarnaast weet ik dat onze omgeving sterk op ons in werkt. Een mooie verzorgde omgeving geeft een prettig gevoel. Er straalt rust en orde uit, waardoor de concentratie vanzelf hoger wordt.

Deze letterreeks spreekt de zintuigen aan op kleur, beeld en materiaal.

Bij de picto's heb ik ook gekeken naar mooie vormen en fijn materiaal. Ik ben regelmatig in zorg en onderwijs illustraties tegen gekomen die wellicht duidelijk zijn, maar niet verzorgt en echt mooi.

Vandaar mijn motivatie om dit eens expliciete aandacht te geven.

 

KLANKZUIVER????? Kies de platen zonder Ankerwoord!!!

Deze set is zoveel mogelijk klank zuiver, maar ik heb bewust gekozen voor passende beelden en de klassiekers vanuit de Vrije school zoals vogel. Omdat je als leerkracht de aandacht richt op de eerste letter van het woord wordt er niet gesproken over het hele woord. Deze staat er vooral als verduidelijking.

Toch kan u het belangrijk vinden klankzuiver materiaal aan te bieden. daarom:

1 Bestel de platen met alleen de betreffende letter gedrukt onder de illustratie.

2 Vraag naar vervangende platen. Een klankzuivere reeks is momenteel in de maak.

 

DE TOEKOMST......

voor de aankomende jaren droom ik van een leermiddelenlijn die kinderen zelfstandiger kan laten leren. Deze letterreeks is een begin van misschien wel taalspellen die kinderen samen kunnen doen of individueel om zo te kunnen leren lezen.

Verder wil ik werken aan:

kalender bord

Een bord voor naast het digibord of het schoolbord voor de picto's, de dag, maand het jaar en het seizoen...….

Wie weet wat er nog meer bij komt....Ik hoop in contact met leerkrachten en kinderen nog meer te mogen ontwikkelen.